O rază de speranță pentru climăSchimbările climatice sunt din ce în ce mai accelerate, dar mai există și speranțe: dezvoltarea energiilor curate e în creștere, producând 20% din totalul de electricitate globala! Deși pare incredibil, Uniunea Europeană e pe punctul de a întrerupe această creștere — dar împreună îi putem opri.

În ultima decadă, China a investit bilioane în energia solară și a folosit strategii subsidiare agresive care au scăzut foarte mult prețul panourilor solare. Energiile verzi sunt acum aproape la fel de ieftine ca și combustibilii fosili. Dar, în loc să egaleze investițiile asiatice, guvernele noastre au redus din investițiile în dezvoltare regenerabilă, în timp ce afacerile la nivel mare cu petrol și cărbune continuă ca de obicei. Acum, pentru că pierd din cota de piață solară, câteva companii încearcă să determine Uniunea Europeană să lovească în panourile chinezești prin taxe — mișcare ce ar putea distruge revoluția energiilor verzi. Read more…

Multi dintre noi ne-am confruntat cu obstacole in momentul in care trebuia sa alegem mobila pentru camera copilului. Pentru a va usura treaba, va oferim mai jos cateva imagini care cu siguranta va vor inspira si va va fi mai usor sa luati o decizie in privinta amenajarii camerei copiilor.

Aceasta casa frumoasa este de fapt parte a unui program pentru a servi ca prototip pentru o linie de case prefabricate. Structura sa este inspirat de Le Corbusier a lui “Domino” şi se bazează pe coloane şi plansee. Cladirea este compusă dintr-o reţea de panouri de pereti din pre-fabricate şi componente standardizate de constructii.

casa de vacanta casa de vacanta casa de vacanta casa de vacanta casa de vacanta casa de vacanta casa de vacanta casa de vacanta casa de vacanta

Plasmele termice cu infrarosu Sistemele de incalzire cu infrarosu transmit caldura, sub forma de radiatie infrarosu, corpurilor dintr-o incapere. Corpurile, odata incalzite, devin la randul lor surse radiante de caldura si incalzesc uniform aerul. Corpul uman se incalzeste astfel inaintea aerului din incapere si temepratura resimtita este cu 3-4 grade mai mare decat cea a mediului. Altfel spus, ciclul de incalzire al soarelui este modelat in conditii de laborator si adaptat la tehnologia plasmelor termice.

Plasmele termice cu infrarosu sunt niste panouri radiante in infrarosu cu suprafata de sticla, foarte puternice si eficiente. Elementul generator de caldura este Argintul aplicat pe suprafata sticlei, implicit plasmele termine au un efect antibacterian si de ionizare a aerului din incapere.

Plasmele termice se prezinta ca niste adevarate capodopere, cu un design modern si intr-o gama sortimentala variata, satisfacand astfel cele mai exigente gusturi (exista plasme termice cu infrarosu circulare, dreptunghiulare, ovale, mobile, uscatoarele de prosoape si oglinzile electrice incalzite pentru bai). Plasmele termice pot fi mecanice, doar buton pornit/oprit, sau electronice, cu telecomanda si 4 trepte de putere.

Beneficii:

  • Reducerea costurilor de incalzire cu pana la 50%;
  • Beneficii importante asupra sanatatii;
  • Design elegant & modele inedite;
  • Perfect ecologice;
  • Ioni de argint cu puternic efect antibacterian;
  • Previne aparitia mucegaiului si a igrasiei

Subdimensionarea capacitatii unor statii de epurare sau a unor  retele de canale aferente duc la evacuarea  unei parti din debitul apelor uzate si neepurate in mediul apos, ducand la impurificarea acestuia. Acest lucru se poate intampla datorita functionarii ineficiente a statiilor de pompare, care neasigurand un flux continuu al apei in instalatii duc la o exploatare necorespunzatoare a statiilor de epurare.

Modernizarea ,extinderea si retehnologizarea statiilor de epurare, realizarea integrala a masurilor si lucrarilor de investitii prevazute prin programele de etapizare cu respectarea termenelor propuse, realizarea de controale si inspectii cu frecventa sporita la statiile de epurare care nu sunt autorizate din punct de vedere al gospodaririi apelor, la cele care nu respecta prevederile programelor de etapizare si la cele care schimba categoria de calitate a receptorului, dotarea laboratoarelor statiilor de epurare in vederea realizarii automonitoringului calitativ al apelor uzate evacuate in emisar, urmarirea in permanenta a incadrarii efluentului final in parametrii legali, asigurarea stocului de materiale si mijloace de interventie in caz de poluari accidentale, instruirea personalului si reactualizarea anuala a planurilor de prevenire si combatere a poluarilor accidentale, asigurarea unui grad marit de siguranta in exploatarea statiilor de epurare din punct de vedere constructiv, sunt posibile masuri de luat pentru epurarea corespunzatoare a apelor uzate orasenesti